Szülő, hozzátartozó konzultáció

A kamasz korosztály autonómiára való törekvésében és identitásának keresésében elutasítja a felnőtt társadalmat, még ha az segíteni is akarna, s döntővé válik a kortársak, a kortárs csoportok befolyása életükben. Ideálokat keresnek, létformát választanak, folyamatosan helyüket keresve a felnőttek társadalmában.

A gyenge, sérülékeny, esetleges érzelemszegény személyiséget a tanácstalanság, csalódás vagy kitaszítottság érzése, az ítélőképesség hiánya és a következmények belátásának képtelensége sodorhatja a fiatalokat a kriminalitás felé, és ezen belül olyan csoportokhoz kapcsolódhatnak, ahol megoldásként a kábítószer illetve az alkohol játszanak döntő szerepet.

A fentiekből látható, hogy ez a kor nagy kihívást jelent a fiataloknak, de nem csak nekik, hanem a hozzátartozóknak, szülőknek is egyaránt. A szülők hozzátartozók gyakran szembesülhetnek a mindennapi konfliktusokkal, az elutasítással, nehéz kommunikációval, nagyon hasznos ha ideje korán felismeri a deviáns magatartásra, vagy a szenvedélybetegségekre utaló első csalhatatlan jeleket. A felismerés után már csak az a fontosabb, hogy a megoldást elősegítő módszereket, technikáknak is birtokában legyünk.

 

Egyesületünk, szakemberek segítségével ebben szeretne segíteni Önnek, Önöknek.

A konzultáció lehet egyéni és csoportos formában is.

A csoport előnye, hogy meghallgathatják más szülők tapasztalatait, problémait és lehetséges probléma megoldásaikat.