0
Ft 0 tétel

Nincsenek termékek a kosárban.

Brainspotting Képzés 1-es fázis

Ft

Ez a képzés csak regisztált tagoknak elérhető.
Kategória:

Leírás

Brainspotting Képzés 1-es fázis
2022. november 18-19-20. 9:30-18:30
Online, angol nyelven, magyar tolmácsolással
A Brainspotting, egy forradalmi gyorsasággal terjedő, Mindfulnessen alapuló trauma-terápiás módszer melyet egy nemzetközileg elismert kiképző, Monika Gos klinikai szakpszichológus közvetítésével ismerhetünk meg.
A Brainspotting egy viszonylag új módszer a traumák kezelésében és a Mindfulnesshez hasonló sebességgel válik egyre ismertebbé a pszichoterápia területén, az EMDR továbbfejlesztett, egyszerűbb, szintén bizonyítékokon alapuló hatékony változataként. A Brainspotting-ot (BSP) David Grand, PhD. fejlesztette ki 2003-tól kezdve, felhasználva EMDR, Somatic experiencing és analitikus terápiák során szerzett tapasztalatait. Mára már több mint 15.000 BSP terapeutát képeztek ki az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában, Európában, a Közel- Keleten és Ázsiában. Nagy-Britanniában a Brainspotting Terápiát már néhány Klinikai Pszichológia doktori program részeként is oktatják.
EMDR terapeutaként David Grand észrevette, hogy míg a kliens egy traumatikus eseményről beszél, a szeme gyakran fixál valahol a térben. A kliens érzelmi és testi élményei különböznek, ha szemével más pontokra tekint. A traumával kapcsolatos emlékek, érzések felerősödnek a megfelelő térbeli pont megtalálásával. Az élménnyel fiziológiai kapcsolatban levő pontnak a tudatos jelenléttel való figyelése a terápia fontos része – a Mindfulness módszerben szerzett tapasztalat tehát hasznos lehet a BSP trauma-feldolgozó technikájának alkalmazásában.
A Brainspotting neuropszichológiai és neurobiológiai alapon magyarázható. Hatékony mind az érzelmi, mind a fizikai fájdalom, és a traumával összefüggő diszfunkcionális gondolkodás feloldásában. Hatására elmúlik a disszociáció és a trauma egyéb tünetei, csökken a szorongás és depresszió. A terapeutától egy nyitott, feltételezésektől mentes hozzáállást és a páciensre való nagyfokú ráhangolódást kíván ez a terápiás kapcsolatra fokozottan építő módszer.
A BRAINSPOTTING képzés felépítése:
Minimum pszichológus mester diplomával lehet jelentkezni, valamint a trauma területén szerzett alapvető ismeret és tapasztalat szükséges. A tréning maga 2 fázisból, vagyis két, egyenként 3 napos képzési fázisból áll. Ezt követően legalább 50 óra gyakorlat szükséges kliensekkel, legalább 6 óra szupervízió mellett. Ezen követelmények teljesítésének igazolása, a jelentkezési lap beadása és 150 USD befizetése után, a Brainspotting Terapeuta okleveleket közvetlenül Dr. David Grand és a BTI (Brainspotting Training Institute) adja ki. Az 1. fázis teljesítésével Brainspotting Practitioner oklevél jár és a nemzetközi BSP csoportokba való felvétel.
BRAINSPOTTING képzési dátumok, kiképző és részvételi díjak
1. fázis – 2022. november 18-19-20.
kiképző: Monika Gos
részvételi díj: 340 GBP — október 25-ig
korai kedvezmény szeptember 15-ig: 320 GBP; késői ár október 26-tól: 360 GBP)
Az árak angol fontban maradnak, az árfolyam ingadozás miatt enyhén változhatnak. Fizetéshez a Wise-on keresztüli átutalást ajánljuk.
Az árak a 875 USD/fázis nemzetközi árhoz képest nagyon kedvezményesek és csak a magyar pszichológusok /szakemberek számára érvényesek.
Az online tréning angol nyelvű, magyar tolmácsolással.
Szervező: Hétszínvilág Egyesület
Bálint Andrea – klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta
+36302028973
További információ
Magyarul: https://www.facebook.com/Brainspotting-Új-pszichoterápiás-módszer-a-trauma-kezelésében
Angolul: https://brainspotting.com/training
Jelentkezés és érdeklődés:
Bálint Andrea 
Klinikai szakpszichológus, Pszichoterapeuta, ISST akkreditált emelt szintű sématerapeuta és kiképző szupervízor
sematerapiaestrening@gmail.com

Tel: 06302028973
cart