0
Ft 0 tétel

Nincsenek termékek a kosárban.

Sématerápia Képzés Modul 1. - 2022. október 20-22. 9-17h

110000 Ft

Ez a képzés csak regisztrált tagjaink számára elérhető.
Kategória:

Leírás

A Nemzetközi Sématerápiás Egyesület által Akkreditált Sématerapeuta képzési program Budapest
Modul 1. Sématerápia – komplex esetek: 2022. október 20-22. 9-17h
Helyszín: Budapest, Mester utca 1. (és/vagy online)
A Sématerápia egy innovatív és integratív terápiás megközelítés, amit eredetileg Dr. Jeffrey Young indított útjára a Kognitív-Viselkedésterápia továbbfejlesztéseként. Dr. Young integrálta a kötődés elméletet, pszichodinamikus fogalmakat és érzelem-fókuszú terápiákat az alap kognitív és viselkedésterápiával. A standard Kognitív-Viselkedésterápiához képest a Sématerápia többet dolgozik az érzelmekkel, az ismétlődő negatív mintázatokkal és a jellem problémákkal. A mélyebben fekvő kognitív struktúrákat célozza, amin a mélyen gyökerező érzelmi problémákkal együtt tud változtatni. Ehhez a terápiás kapcsolatra is szükség van, a terapeuta korlátozott adaptív szülői újragondoskodást nyújt, az alapvető érzelmi szükségletek megfelelő kielégítésére és az érzelmileg nehéz helyzetek újraírására tanít az egészséges felnőtté válást célul tűzve.
Az összesen 3 modulból (3-3-3 nap) álló program elvégzésével (és a szupervíziós követelmények teljesítésével) az egészségügyi szakvizsgával rendelkező résztvevők az ISST által standard vagy emelt szinten akkreditált sématerapeutákká válhatnak és használhatják a nemzetközileg elismert sématerapeuta címet.
Ezen 1. Modul teljesítése után az egészségügyi szakvizsgával nem rendelkező szakemberek képzése némileg eltér, 2 egynapos workshop, sajátélmény és esetkonzultációk teljesítésével Sématerápiás konzultáns akkreditációt szerezhetnek.
A képzés bemeneti feltétele: Pszichológus MA diploma.
A Sématerapeuta képzési program 1. Modulján az alap Sématerápiás gyakorlatokkal való megismerkedés történik, a komplexebb gyakorlatokban való elmélyülés és gyakorlatszerzés a 2. és 3. Modulon, melyek sorrendje felcserélhető. Az egyes témák segíthetnek a szakemberek munkájában, gazdagíthatják a megértést a séma konceptualizációval és színesíthetik a terápiás eszköztárat a változatos sématerápiás technikák megismerésével és gyakorlásával.
Egy színes, praktikus és magas színvonalú tréninget szeretnénk nyújtani, ami minden tekintetben megfelel a nemzetközi szakmai szervezet követelményeinek.
A képzési programon a maximális létszám 20 fő.

Jelentkezés és érdeklődés:
Bálint Andrea 
Klinikai szakpszichológus, Pszichoterapeuta, ISST akkreditált emelt szintű sématerapeuta és kiképző szupervízor
sematerapiaestrening@gmail.com

Tel: 06302028973
cart